Doa Untuk Isteri Amalkan Supaya Suami Tidak Cari Lain Atau Curang

Saudaraku, hingga kini, ramai suami yang curang serta berniat untuk menikah lagi, hal ini tentu saja membuat kalangan wanita sangat risau. Mereka (ibu-ibu) risau, jangan-jangan suaminya tersebut, yang tampak biasa di rumahnya, tetapi rupanya berlaku curang di luar dengan wanita lain.

Masalah ini membuat ramai dari kalangan wanita yang meminta doa supaya suaminya itu tidak melakukan perkara (curang dan kawin lagi).

Saudaraku, Memang betul jodoh itu di tangan Tuhan. Ertinya Allah SWT sudah mentakdirkan perihal siapa jodoh kita. Akan tetapi Allah SWT juga Maha Kuasa untuk mengubah ketentuannya.doa supaya suami tak curang, doa elakkan suami kahwin lain, suami curang, suami kahwin lain, suami nikah lain, doa elakkan suami nikah lain

Dan hal yang dapat mengubah takdir atau ketentuan Allah SWT itu adalah doa atau permohonan kita, kerana sesungguhnya Allah itu Maha Pemberi dan Pengabul Doa.

Ada sebuah hadis dari Imam Hakim dan Turmudzi, diriwayatkan dari Abdullah bin Umar, bahawa nabi Muhammad Rasulullah SAW Bersabda :

” Barangsiapa yang hatinya terbuka untuk berdoa, maka pintu-pintu rahmat (itu) akan dibukakan untuknya. Tidak ada suatu permohonan yang lebih disenangi oleh Allah SWT dari pada permohonan (bagi) orang yang meminta keselamatan.

Sesungguhnya doa itu bermanfaat bagi sesuatu yang sedang terjadi dan juga yang masih belum terjadi. serta tidak ada yang dapat menolak takdir kecuali doa (kita), untuk itu berpeganglah wahai hamba Allah pada doa “}. (HR Turmudzi dan Hakim)

BACA JUGA: Inilah Doa Agar Muka Nampak Cantik Dan Berseri-Seri

Berikut Doa Untuk Isteri Supaya Suami Tidak Curang :

doa supaya suami tak curang, doa elakkan suami kahwin lain, suami curang, suami kahwin lain, suami nikah lain, doa elakkan suami nikah lain
Wa alqoitu ‘alaika mahabbatam minni walitussna’a ‘alaa ‘ainii

Ertinya:

” Aku telah Melimpahkan kepadamu (kalian) kasih sayang yang datang dari-Ku (Allah SWT.), dan supaya kamu diasuh di bawah pengawasan-Ku (pengawasan Allah SWT)

Semoga dengan kekerapan kita dalam membaca doa atau bacaan doa di atas ini, Suami kita tidak tergerak hatinya untuk berbuat curang serta menikah lagi. Amin..!

Leave a Comment

1 × 5 =