Home All Doa Tanda-tanda Iblis Mencakar Rahim Wanita Bila Haid Tak Teratur & Cara Mengubatinya

Tanda-tanda Iblis Mencakar Rahim Wanita Bila Haid Tak Teratur & Cara Mengubatinya

8589
1
Tanda-tanda Iblis Mencakar Rahim Wanita Bila Haid Tak Teratur & Cara Mengubatinya

Haid tak teratur bererti anda mengalami ovulasi secara tidak teratur atau dalam beberapa kes, tidak mengalami ovulasi. Kitaran haid dikira daripada hari pertama anda datang haid dan hari terakhir sehari sebelum kedatangan haid seterusnya.

Bagi wanita yang mengalami haid tak teratur, kitaran haid mereka mungkin berubah seperti 26 hari, 28 hari, 21 hari dan sebagainya mengikut bulan.

Ovulasi atau pengeluaran ovum (telur) adalah satu-satunya waktu dalam kitaran haid di mana seorang wanita boleh hamil melalui persenyawaan ovum oleh sperma.

BACA JUGA :: Doa Wanita Ketika Datang Haid Dan Nifas

Jika anda mempunyai haid tak teratur, anda masih berkemungkinan untuk hamil walaupun menentukan waktu subur anda mungkin lebih susah. Berikut merupakan beberapa kaedah untuk menetukan waktu ovulasi anda:

1. Tanda kitaran haid anda

Walaupun anda mengalami kitaran haid tak teratur, anda tetap perlu menandakan kitaran haid anda pada kalendar atas beberapa sebab. Antaranya ialah anda mungkin dapat melihat beberapa petunjuk dalam corak kitaran haid anda atau maklumat tentang kitaran haid anda boleh dikongsikan dengan pakar kesuburan.

Untuk mengira anggaran waktu subur anda, rekod kitaran haid anda sepanjang tahun dan lihat bilangan hari kitaran terpanjang dan terpendek.  Tolak 18 daripada kitaran haid yang terpendek sebagai hari pertama waktu subur. Sementara 11 hari ditolak daripada kitaran haid terpanjang sebagai hari terakhir waktu subur. Anda akan mendapat anggaran hari pertama dan terakhir waktu subur anda.

26 hari (kitaran haid terpendek) – 18 = 8

32 hari (kitaran haid terpanjang)- 11 = 21

Ini bererti anggaran waktu subur anda adalah pada hari ke-8 hingga hari ke-21 dalam kitaran haid anda.

RAWATAN SECARA ISLAM UNTUK HAID TIDAK TERATUR

Perempuan,tempat yang paling iblis suka juga ialah rahim.Kerana Rasulullah S.A.W bersabda dalam hadis yang berbunyi,“Sesungguhnya pendarahan yang berlaku itu adalah kesan daripada cakaran iblis”.

Dalam rahim seseorang.Kenapa iblis cakar rahim seseorang? Pada umur 18 iblis dah ganggu rahim dia sebab iblis tidak mahu tengok umat Nabi Muhamad ramai atas muka bumi ini.

Bagaimana cara untuk mengatasi dan merawat masalah haid tak teratur ini dengan rawatan secara islam?Kepada wanita yang mengalami masalah kitaran haid tidak teratur,guna kaedah ini,insyaallah:-  haid tak teratur

  1. Ambil madu asli,letak depan sejadah buat solat hajat.
  2. Baca dalam madu tersebut Al-Fatihah,Ayat Qursi,Selawat dan Surah An-Nahl ayat 69.
  3. Baca Ayat 69 sebanyak 21 kali.
  4. Tiupkan dalam madu.
  5. Ambil satu sudu madu letak dalam air suam dan minum satu kali sehari.Kalau guna air Zam-zam lebih baik

Tanda-tanda Iblis Mencakar Rahim Wanita Bila Haid Tak Teratur & Cara Mengubatinya 1

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here