Home All Isu Semasa Pihak Berkuasa Mula Buat ‘Spot Check’ Beg Penghantar Makanan Kerana Tular Video...

Pihak Berkuasa Mula Buat ‘Spot Check’ Beg Penghantar Makanan Kerana Tular Video Jual Rokok Seludup!

9140
2
Pihak Berkuasa Mula Buat ‘Spot Check’ Beg Penghantar Makanan Kerana Tular Video Jual Rokok Seludup!

Pihak Berkuasa Mula Buat ‘Spot Check’ Beg Penghantar Makanan Kerana Tular Video Jual Rokok Seludup! | Pastinya ramai yang buat pesanan secara dalam talian untuk mendapatkan makanan bagi mengisi perut anda yang lapar.

Jika masa penghantaran mengambil masa yang lama sedikit dari biasa, anda perlu bersabar.

Difahamkan kini, pihak berkuasa akan periksa rider foodpanda atau grabfood berikutan tindakan rider yang tidak bertanggungjawab menyimpan rokok seludup dan juga air ketum dalam kotak pengantaran mereka ketika sekatan jalan raya.

Berikutan tular sebuah video rider penghantar makanan tayang rokok seludup dalam kotak penghantaran di Facebook, pastinya hal tersebut mendapat perhatian pihak berkuasa.

Penghantar foodpanda jual rokok seludup. Siapa kenal mamat ni? Pihak berkuasa tengah memburu suspek. 👮

Penghantar foodpanda jual rokok seludup. Siapa kenal mamat ni?Pihak berkuasa tengah memburu suspek. 👮

Posted by 𝕍𝕚𝕣𝕒𝕝 𝕄𝕒𝕝𝕒𝕪𝕒 on Sunday, April 5, 2020

Pihak Berkuasa Mula Buat ‘Spot Check’ Beg Penghantar Makanan Kerana Tular Video Jual Rokok Seludup!Hal tersebut mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen kecam tindakan rider penghantar makanan tersebut yang menyalahgunakan kelonggaran untuk bekerja sewaktu PKP. Malah, tindakan itu sedikit sebanyak menjejaskan kerja rider penghantar makanan yang lain yang kena kejar pesanan untuk membuat penghantaran.

Jika sebelum ini rider penghantar makanan tiada masalah untuk lepas sekatan ketika Perintah Kawalan Pergerakan, kini kesemua rider akan mengalami kelewatan berikutan pemeriksaan yang akan dijalankan.

Apakah pandangan anda mengenai isu ini? Sementara itu, anda mungkin boleh bercucuk tanam di rumah ketika PKP dilaksanakan dan mungkin akan mendapat hasil untuk dinikmati.

Baca Selanjutnya

Pihak Berkuasa Mula Buat ‘Spot Check’ Beg Penghantar Makanan Kerana Tular Video Jual Rokok Seludup! 1

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here