Home All Isu Semasa Setahun Tak Jumpa, Anak Tentera Menangis Tak Kenal Si Bapa

Setahun Tak Jumpa, Anak Tentera Menangis Tak Kenal Si Bapa

5170
0
Setahun Tak Jumpa, Anak Tentera Menangis Tak Kenal Si Bapa

Setahun Tak Jumpa, Anak Tentera Menangis Tak Kenal Si Bapa | Selepas 13 bulan terpaksa berpisah demi tugas, seorang anggota Tentera Nasional Indonesia (TNI) akhirnya bertemu dan mahu memeluk anak perempuannya.

Bagaimanapun, hasrat tersebut tidak kesampaian apabila kanak-kanak berusia sekitar empat tahun itu mengelak daripada berbuat demikian.

Menerusi perkongsian di akaun Tiktok @gava_xy, sebuah video memaparkan kanak-kanak berkenaan menangis memeluk si ibu, sambil diperhatikan bapanya dari jauh dengan pakaian seragam.

“Itu ayah dik!”

Walaupun si ibu cuba memujuk dengan memberitahu bahawa lelaki berkenaan adalah bapanya, namun kanak-kanak itu terus menangis selain tidak mahu memandang ke arah lelaki tersebut.

tentera

Menerusi sebuah video lain, wanita tersebut menggunakan pendekatan dengan mendukung anaknya perlahan-lahan mendekati si suami, namun masih tidak boleh ‘diterima’ kanak-kanak itu.

Cuba perlahan2 dekati ayahnya, mesti dia nak ikut…

Lama berpisah demi tanggungjawab sehingga ‘dilupakan’ anaknya, itulah pengorbanan yang perlu dilalui oleh si bapa. Semoga kanak-kanak tersebut dapat mengingati bapanya semula!

Sumber : gava_xy

Setahun Tak Jumpa, Anak Tentera Menangis Tak Kenal Si Bapa 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here