Home All Tazkirah 7 Senjata Yang Dapat Menyeksa Iblis, Inilah Caranya Sila Kongsikan!

7 Senjata Yang Dapat Menyeksa Iblis, Inilah Caranya Sila Kongsikan!

5448
0
iblis

Pada suatu hari, iblis berdiri di salah satu sudut Masjidil Haram. Ketika itu, Rasulullah sibuk melakukan thawaf. Setelah selesai thawaf, beliau melihat iblis.

“ … Hai terkutuk, mengapa engkau

Jika anda suka dengan kisah ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua. Ribuan Terima Kasih.kurus kering dan menderita ? …”, Tanya Rasulullah.
“ … Umatmu telah membuat diriku menderita dan tersiksa …”, jawab Iblis.
“ … Apa yang dilakukan oleh umatku ? … ”, kata nabi yang kemudian dijawab iblis …
” … Wahai Rasulullah ada beberapa amal yang menjadi 7 senjata mematikan dari pihak mereka, dan telah membuat banyak derita dari kaumku ….”
“ … Amal dan senjata apa yang telah membuat kaum mu menderita? …”, tanya Rasulullah

Inilah 7 Senjata Yang Dapat Menyeksa Iblis

Pertama, tatkala bertemu, mereka saling memberi salam, sedangkan salam salah satu nama Allah.

Kedua, tatkala bertemu, mereka berjabat tangan dan perbuatan ini memiliki pahala besar. Selama mereka belum melepas tangan, rahmat Allah SWT senantiasa meliputi mereka berdua.

Ketiga, tatkala hendak makan dan memulai pekerjaan, mereka membaca Bismillah. Bacaan itu menghalangiku menikmati makanan dan menjauhkanku dari perbuatannya.

Keempat, setiap kali berbicara, mereka mengucapkan In shaa Allah dan redha akan ketetapan Allah sehingga aku tidak dapat merosakkan pekerjaan mereka.

iblis

Kelima, seharian aku berusaha mendorong mereka berbuat maksiat dan menyebar fitnah. Saat malam mereka bertaubat dan memohon ampun kepada Allah dan Allah pun mengampuninya. Itulah penyebab jerih payahku menjadi sia-sia.

Keenam, dan lebih dari semua itu, tatkala mendengar namamu disebut, mereka dengan lantang membaca shalawat untukmu. Aku mengetahui seberapa besar pahala shalawat. Karenanya, aku melarikan diri kecewa. Aku tidak mampu menyaksikan besarnya pahala yang mereka terima.

Ketujuh, tatkala melihat keluargamu, mereka menyayangi dan mencintainya dan ini merupakan sebaik- baik perbuatan.

Jika anda suka dengan artikel cara menyeksa iblis ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua. Ribuan Terima Kasih.

7 Senjata Yang Dapat Menyeksa Iblis, Inilah Caranya Sila Kongsikan! 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here