Home All Isu Semasa Rider Food Panda Kongsi Rezeki Letak Makanan Senyap2 Pada Gelandangan Raih Pujian

Rider Food Panda Kongsi Rezeki Letak Makanan Senyap2 Pada Gelandangan Raih Pujian

5450
3
rezeki

Rider Food Panda Kongsi Rezeki Letak Makanan Senyap2 Pada Gelandangan Raih Pujian | Sesetengah beranggapan bahawa, untuk melakukan amal kebajikan, amat memerlukan harta dan duit yang banyak. Sedangkan hakikatnya, ianya hanya memerlukan secebis ihsan dan juga perasaan prihatan.

Sumbangan yang dihulurkan pula tidak semestinya dalam bentuk wang ringgit ataupun harta benda. Paling penting adalah keikhlasan dan juga ia memudahkan urusan di penerima.

“Semoga Allah murahkan rezeki kau bro…”

Di Twitter tular gambar seorang penghantar Foodpanda yang dilihat meletakkan bungkusan makanan kepada seorang gelandangan, yang terbaring di tepi jalanan beralaskan kotak.

Rider Food Panda

Perlakukan rider tersebut telah sempat dilihat oleh seorang individu dan merakamkan kelakuan baiknya itu. Beberapa keping gambarnya pula, mula di muat naik di Twitter dan sekaligus meraih perhatian warga netizen.

“Sebab dah pernah rasa susah…”

Disebalik kebaikan yang ditonjolkan oleh lelaki ini, ramai yang sangat kagum dan mengambil moral yang terselit disebalik kelakuan yang dilakukan.

Rider Food Panda

Rezeki yang ada dikongsi bersama!

Rider Food Panda

Golden Heart!

Rider Food Panda

Tidak salah untuk berkongsi rezeki yang dimiliki bersama dengan makhluk-makhluk Allah dibumi ini. Malah, ia adalah salah satu perlakukan yang amat-amat digalakan.

Sumber: Twitter.

Rider Food Panda Kongsi Rezeki Letak Makanan Senyap2 Pada Gelandangan Raih Pujian 1

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here