Home All Isu Semasa Doktor Mesir Ini Kongsi Rahsia Rawat Penglihatan Di Dalam Al Quran

Doktor Mesir Ini Kongsi Rahsia Rawat Penglihatan Di Dalam Al Quran

3037
2

BISMILLAH

Salah satu anugerah yang Allah berikan kepada umat manusia adalah penglihatan. Dengan adanya mata, menjadikan keindahan dunia ini boleh dilihat dengan jelas. Walau pelbagai kecanggihan hasil ilmu yang Allah turunkan pada kita belum tentu mampu menandingi kehebatan mata yang Allah berikan secara percuma ini.

Maka sudah seharusnya jika kita senantiasa mensyukuri dan berusaha menjaga kenikmatan yang Allah beri tersebut. Namun seiring berjalannya usia, maka fungsi penglihatan pun menjadi menurun.

Bahkan semakin ramai anak-anak yang terpaksa menggunakan kaca mata sejak kecil lantaran mengalami gangguan penglihatan seperti kerana sering melihat alat elektronik, membaca buku dengan lampu yang kurang ataupun sering menonton televisyen.

rawat penglihatan

RAWAT PENGLIHATAN DENGAN TERAPI AL QURAN

Banyak yang membuat kesimpulan bahawa penurunan fungsi tersebut sangat sukar diubati dan memerlukan masa yang panjang. Akan tetapi dalam jangka masa yang dekat ini sebuah syarikat farmaseutikal yang berada di Switzerland merancang membuat ubat mata yang disebut ‘Ubat-Quran’.

Dikutip dari Healthy Advices, ubat-ubatan yang ditemui oleh doktor asal Mesir bernama Abdul Basit Mohammed ini didakwa mampu mengembalikan keupayaan penglihatan hingga mencapai kejayaan 99%.

Abdul pun menyatakan bahawa dia mencari ubat tersebut dari Al Qur’an, tepatnya dalam surat Yusuf ayat 84:

وتولى عنهم وقال يا أسفى على يوسف وابيضت عيناه من الحزن فهو كظيم

Dan Ya’qub berpaling dari mereka (anak-anaknya) seraya berkata: “Aduhai duka citaku terhadap Yusuf”, dan kedua matanya menjadi putih kerana kesedihan dan dia adalah seorang yang menahan amarahnya (terhadap anak-anaknya). (QS. Yusuf: 84)

Tafsiran ayat diatas bahawa sejak dulu manusia telah menggunakan keringat untuk menjadi ubat dari berbagai masalah, terlebih yang berkaitan dengan pembaikan dan pemulihan mata. Abdul pun telah melakukan uji cuba kepada arnab dan manusia.

Hasilnya cukup menunjukkan bahawa ubat tersebut benar-benar bekerja dan memberikan keajaiban.

BACA JUGA: Inilah Golongan Yang Akan Buta Matanya Di Akhirat

Doktor Mesir Ini Kongsi Rahsia Rawat Penglihatan Di Dalam Al Quran 1

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here