Home All Isu Semasa Rakyat Malaysia Masih ‘Tenang’ Pulang Ke Kampung & Melancong? Tak Endah Perintah...

Rakyat Malaysia Masih ‘Tenang’ Pulang Ke Kampung & Melancong? Tak Endah Perintah Kawalan Pergerakan

5959
2
kampung

Rakyat Malaysia Masih ‘Tenang’ Pulang Ke Kampung & Melancong? Tak Endah Perintah Kawalan Pergerakan | Ekoran dengan perintah kawalan pergerakan yang bakal berlaku bermula 18 Mac 2020 (Rabu).

Aantara pesanan Pasukan Petugas COVID-19 Selangor, Prof Datuk Dr Adeeba Kamarulzaman kepada rakyat Malaysia adalah untuk tidak pulang ke kampung dan kekal di kawansan masing-masing. Lebih tepat lagi kurangkan perjalanan ke mana-mana tempat.

Menurut Astro Awani, Dr Adeeba berkata kemungkinan ramai kalangan rakyat Malaysia yang mempertimbangkan untuk pulang ke kampung kerana kerisauan akibat penularan Covid-19 ini.

Bagaikan boleh membaca minda rakyat Malaysia, ramalan yang dibuat oleh Dr Adeeba ini amat tepat sekali. Di Twitter mula tular berapa keping gambar yang di dakwa, ramai rakyat Malaysia kini berpusu-pusu untuk pulang ke kampung halaman masing-masing.

Ramai Pulang Ke Kampung

kampung

Malah turut juga dapat dilihat segelintir individu yang bengang dengan tindakan sesetanga golongan yang dilihat tidak mengendahkan arahan dan saranan oleh pihak berkuasa ini.

kampung

Setiap arahan dan tindakan itu, pastinya mempunyai kesan terhadap permasalahan yang sedang melanda negara ketika ini.

kampung

Turut juga dikatakan bahawa berkemungkinan, sebahagian daripada golongan tersebut merupakan pelajar IPT, kerana kampus dan kolej mereka di tutup dan sememangnya perlu pulang ke rumah.

kampung

Tetapi, turut juga dilihat segelintir masyarakat dikatakan syok melancong ketika ini terutamanya di Langkawi ketika ini.

kampung

Diharapkan dan diminta agar rakyat Malaysia sentiasa mendengar arahan serta saranan pihak berkuasa dari semasa ke semasa. Jangan ambil mudah dan pandang remeh terhadap perkara yang jadi ketika ini.

Sumber: TwitterAstro Awani.

Rakyat Malaysia Masih ‘Tenang’ Pulang Ke Kampung & Melancong? Tak Endah Perintah Kawalan Pergerakan 1

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here