Home All Isu Semasa Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer!

Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer!

3259
2
Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer!

Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Kalau Tak Pasti, Jangan Kongsi. | Sebelum ini, tular di media sosial berkenaan seorang pelajar Malaysia Azhar Ali dikatakan mendapat biasiswa dari NASA selepas menyertai satu pertandingan reka bentuk sut angkasa lepas.

Ada yang meragukan

Namun, status berkenaan seakan meragukan sesetengah pihak walaupun dia telah mendapat ucapan tahniah daripada Perdana Menteri serta barisan menteri yang lain diatas kejayaan tersebut.

scam

Terangkan apa yang jadi

Selepas diasak dengan pelbagai pertanyaan daripada netizen yang merasakan ada sesuatu yang tidak kena dengan maklumat tersebut, Azhar telah mendapatkan kepastian dan ternyata dia mengakui dirinya telah di scam pihak tertentu.

Menerusi laman Twitternya, dia telah menjelaskan apa yang berlaku sehingga dia mempercayai menerima biasiswa daripada NASA.

Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer! 1

Rasa macam kena scam

scam

Cemar nama baik sendiri

Dalam pada itu, pemuda tersebut mengakui khilafnya dan  menyedari kesan yang akan diterima atas penularan perkara tersebut.

Dia turut berasa sedih kerana menjadi mangsa penipuan yang bukan sahaja boleh membuatkannya kerugian, malahan mencemarkan namanya sendiri.

scam

Terima kasih siapa yang ucap tahniah

Diakhir kenyataannya, Azhar mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka yang mengucapkan tahniah kepadanya sebelum ini.

Dia juga memberi penghargaan kepada rakan-rakan dan keluarga yang tidak putus-putus memberinya dorongan serta kata semangat diatas apa yang berlaku.

scam

Satu Malaysia kena scam jugak hahaha

Susulan daripada hal tersebut, rata-rata warganet berasa agak ralat dengan perkata yang tular sebelum ini. Mereka juga menasihati agar tidak terus mempercayai dan berkongsi perkara tidak sahih kerana boleh menjerat diri sendiri.

BACA: Taktik Terbaru Scammer Menipu Netizen,Guna Gambar ‘Anak Sakit’ Untuk Raih Simpati.

Hal ini sama seperti saranan kerajaan yang meminta kita supaya berhati-hati dengan media sosial kerana boleh jadi perkara yang dikongsikan adalah tidak benar.

Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer! 2 Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer! 3

Tak kan ayat cover pulak kan

Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer! 4

Pandai buat pandai tanggung

Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer! 5

Pihak NASA kena ambil tahu isu scammer ni

Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer! 6 Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer! 7

Abah pesan jadi kan ini pelajaran

Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer! 8

Sumber : saturn

Baca Selanjutnya

Pemuda Biasiswa NASA Akui Kena Scam, Satu Malaysia Kena Game Dengan Scammer! 9

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here