Home All Isu Semasa Tindakan Mulia Pemandu Bas Tumpangkan Penunggang Motosikal Rosak Dalam Hujan Dipuji

Tindakan Mulia Pemandu Bas Tumpangkan Penunggang Motosikal Rosak Dalam Hujan Dipuji

4392
3
pemandu bas

Tindakan Mulia Pemandu Bas Tumpangkan Penunggang Motosikal Rosak Dalam Hujan Dipuji | Tidak semua mempunyai rasa keperihatinan yang tinggi terhadap kesusahan orang sekeliling. Jika diperhatikan sejak kebelakangan ini, ramai yang hanya mampu melihat dari menghulurkan bantuan kepada mereka.

Semalam tular di laman Twitter, tindakan pemandu bas Rapid yang dikatakan telah membantu seorang penunggang motor yang rosak ditepi jalan. Lebih mengharukan, pemandu bas berkenaan membawa penunggang dan motornya sekali ke dalam bas Rapid itu.

Motor rosak, kebasahan dalam hujan

Cebisan rakaman mengenai kejadiaan itu, telah sempat dirakam oleh salah seorang penumpang yang berada di dalam bas berkenaan. Keadaan dan cuaca ketika itu dikatakan agak buruk kerana hujan turun dengan agak lebat yang berlokasi di tol Sunway.

Siap hantar depan bengkel motor!

Ramai yang risau!

Disebabkan tersebarnya video berkenaan, warga netizen agak risau dengan tindakan yang bakal setelah perkara ini diketahui oleh pihak atasnya. Dia dikatakan akan dikenakan tindakan kerana telah melanggar SOP kerjanya.

Pemandu Bas

Ramai yang risau keadaan pemandu berkenaan

Pemandu Bas

Tak semua perlu rakam dan sebarkan

Pemandu Bas

Hari ni kita tolong orang…

Pemandu Bas

Tolong jangan denda pemandu bas ni!

Pemandu Bas

Pihak RapidKL beri maklum balas!

Perkara yang dilakukan pemandu itu sangat murni dan meraih pujian rata-rata yang melihatnya. Pada masa yang sama, ramai yang merayu agar pemandu berkenaan tidak dikenakan sebarang hukuman.

Disebabkan itu, pihak RapidKL telah membalas posting berkenaan dan menjawab persoalan yang diajukan oleh netizen.

Pemandu Bas

Tindakan pemandu menolong orang lain dalam kesusahan, wajar diberikan pujian dan dijadikan sebagai inspirasi. Tidak perlu berasa ragu-ragu untuk menghulurkan bantuan, kepada insan yang sememangnya berada dalam keadaan susah.

Sumber: Fieza.

Tindakan Mulia Pemandu Bas Tumpangkan Penunggang Motosikal Rosak Dalam Hujan Dipuji 1

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here