Home All Isu Semasa Pejuang Kanser Ketuai Negara, Sifat Tan Sri Muhyiddin Tambat Jiwa Rakyat

Pejuang Kanser Ketuai Negara, Sifat Tan Sri Muhyiddin Tambat Jiwa Rakyat

40778
0
pejuang kanser

Pejuang Kanser Ketuai Negara, Sifat Tan Sri Muhyiddin Tambat Jiwa Rakyat | Dipilih memegang tanggungjawab sebagai Perdana Menteri Malaysia di saat ketika negara dilanda krisis, bukanlah satu penyesalan buat Tan Sri Muhyiddin Md Yassin.

Namun, amanah ini digunakan sebaik mungkin oleh pemimpin berusia 72 tahun ini untuk bangkit semula, memerah keringat demi menyelamatkan negara yang kini dilanda dugaan wabak penyakit.

Setiap kali ucapana perutusan disiarkan, jelas raut wajah seorang pemimpin yang ikhlas mahu melihat rakyat di Malaysia semua selamat daripada segala kesusahan.

pejuang kanser

Menjadi PM di momen yang sukar

Mungkin beliau bukanlah Perdana Menteri yang dipilih rakyat, malah dahulunya pemimpin pernah digelarkan sebagai pengkhianat.

Tetapi jatuh bangunnya dalam politik Malaysia tidak ramai yang tahu, malah beliau juga menghadapi ujian dan dugaan dalam hidupnya sebagai seorang hamba Allah.

Pejuang kanser bangkit untuk negara

Dalam apa jua krisis beliau tenang bangkit bersama rakyat, dimanakah dapatnya kekuatan itu? Jika ramai yang nak tahu Tan Sri Muhyiddin Md Yassin merupakan seorang pejuang kanser.

Sekitar tahun 2018, beliau dignosis ketumbuhan di pankreas, namun menjalani pembedahan membuang ketumbuhan tersebut pada 12 Julai 2018 di Singapura.

Pejuang Kanser Ketuai Negara, Sifat Tan Sri Muhyiddin Tambat Jiwa Rakyat 1

Berbekalkan semangat juang yang tinggi, beliau menharungi beberapa sesi kemoterapi dan pembedahan iaitu bahagian pankreas beliau dipotong 40 peratus begitu juga deodenum dan saluran hempedu (bile duct) turut dipotong.

PM yang sanggup sumbang gaji untuk rakyat

Syukur, kini beliau lebih dan telah kembali mengemudi negara. Melihat sendiri keikhlasan dan kesugguhannya sebagai pemimpin sehingga sanggup mengorbankan duit gajinya sendiri demi rakyat, membuatkan ramai mula menghargainya.

Sifat dan semangat beliau kini terus dikagumi oleh rakyat, pemimpin yang dahulunya bukanlah atas undi rakyat kini berjaya menyentuh hati ramai.

Semoga kepimpinan Tan Sri Muhyiddin Md Yassin menjadi titik permulaan untuk kita bangkit menjadi sebuah negara bebas korupsi dan harmoni.

Sumber : Berita HarianAstro Awani

Baca Selanjutnya

Pejuang Kanser Ketuai Negara, Sifat Tan Sri Muhyiddin Tambat Jiwa Rakyat 2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here