Home All Isu Semasa Orang Besut Rela Bersesak Demi Ayam RM1.99, Netizen Risau Wujud Kluster Ayam!

Orang Besut Rela Bersesak Demi Ayam RM1.99, Netizen Risau Wujud Kluster Ayam!

6891
0
Orang Besut Rela Bersesak Demi Ayam RM1.99, Netizen Risau Wujud Kluster Ayam!

Orang Besut Rela Bersesak Demi Ayam RM1.99, Netizen Risau Wujud Kluster Ayam! | Sanggup ‘serah diri’ semata untuk membeli ayam murah.

Kejadian yang berlaku di daerah Besut, Terengganu itu telah disebarkan oleh pemuda bernama Nik Farhan di laman Twitter miliknya. Melalui foto yang dimuat naik, terdapat ramai penduduk daerah tersebut yang sanggup beratur di sepanjang jalan besar untuk membeli ayam murah.

Katanya, ayam mentah tersebut telah dijual dengan harga RM1.99 seekor sehingga membuatkan mereka berpusu-pusu mendapatkan bekalan.

Besut

Besut

Besut daerah paling tinggi jangkitan.. jadi tidak hairanlah

Secara berseloroh, Farhan juga tidak menyangkal kemungkinan bakal wujudnya sebuah kluster baharu dikenali sebagai ‘kluster ayam’ sekiranya kejadian sama berulang kembali.

Hal ini kerana Besut adalah antara daerah yang memiliki jumlah jangkitan COVID-19 tertinggi dalam negeri Terengganu setakat ini selepas Dungun. Meskipun mereka ada alasan tersendiri berbuat demikian, namun perintah kerajaan untuk mengekal penjarakan sosial wajib dipatuhi.

Orang Besut Rela Bersesak Demi Ayam RM1.99, Netizen Risau Wujud Kluster Ayam!

Orang Besut Rela Bersesak Demi Ayam RM1.99, Netizen Risau Wujud Kluster Ayam!

Sepatutnya buat delivery, hantar dekat rumah terus

Menjengah ke ruangan komen posting yang meraih lebih 4 ribu retweets itu, rata-rata netizen meluahkan rasa kesal dan risau terhadap kejadian tersebut. Mereka juga menyifatkan pemilik kedai terbabit tidak mementingkan kebajikan pelanggan mereka.

Meskipun begitu, netizen sempat memberikan cadangan supaya ada pasukan keselamatan yang ditempatkan di lokasi terbabit bagi mengawal keadaan selain melakukan perkhidmatan delivery.

Orang Besut Rela Bersesak Demi Ayam RM1.99, Netizen Risau Wujud Kluster Ayam!Orang Besut Rela Bersesak Demi Ayam RM1.99, Netizen Risau Wujud Kluster Ayam!

BACA: Lelaki Akhirnya Ditahan, Kantoi 4 Kali Keluar Beli Makanan Semasa PKP Sampai PoIis Sudah Boleh Cam Muka

Orang Besut Rela Bersesak Demi Ayam RM1.99, Netizen Risau Wujud Kluster Ayam! 1

Orang Besut Rela Bersesak Demi Ayam RM1.99, Netizen Risau Wujud Kluster Ayam! 2

Sumber: Twitter @NikMFarhan

Baca Selanjutnya

Orang Besut Rela Bersesak Demi Ayam RM1.99, Netizen Risau Wujud Kluster Ayam! 3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here