Home All Isu Semasa Baru 1 Tahun Peluk Islam, Mualaf OKU Lancar Hafaz Ayat Al-Quran Depan...

Baru 1 Tahun Peluk Islam, Mualaf OKU Lancar Hafaz Ayat Al-Quran Depan Mufti

10725
5

Umum sedia maklum bahawa Mufti Wilayah Persekutuan, Sahibus Samahah Dato’ Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri sangt dekat dengan semua lapis masyarakat walaupun bergelar agamawan.

Dia juga aktif bermedia sosial dan tidak sombong menjawab sebarang kemusykilan yang diajukan oleh orang ramai.

Menyantuni OKU di pejabat mufti

Menerusi muat naik terbarunya di Facebook, beliau dikunjungi oleh beberapa wakil dari NGO Orang Kelainan Upaya (OKU) Berdaya Hulu Langat.

Lebih mencuri tumpuan Sahibul Samahah ialah seorang mualaf yang baru sahaja memeluk Islam kira-kira setahun lalu lancar mengalunkan surah al- Fatihah.

Dikenali sebagai Wan, lelaki berbangsa Cina itu begitu mudah membaca umul kitab walaupun berstatus OKU.

Malu dengan golongan mulia ini

Menurut coretan yang dibuat oleh Dato’ Dr. Zulkifli, beliau sempat menitipkan pesanan kepada para pengikutnya di Facebook tentang  bagaimana seorang mualaf yang kelainan upaya boleh berusaha menjadi seorang muslim yang bagus dalam masa terdekat.

Tambahnya lagi, seharusnya insan normal segan dengan lelaki itu kerana kerap leka dengan duniawi sedangkan mampu melakukan  sesuatu ibadah dengan mudah.

mualaf

Masya Allah hebat lelaki ni

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet berasa kagum dengan kesungguhan lelaki mualaf itu. Walaupun tidak berada dalam keadaan sempurna, namun kegigihannya harus dipuji kerana berusaha menjadi seorang muslim yang sejati.

Baru 1 Tahun Peluk Islam, Mualaf OKU Lancar Hafaz Ayat Al-Quran Depan Mufti 1Baru 1 Tahun Peluk Islam, Mualaf OKU Lancar Hafaz Ayat Al-Quran Depan Mufti 2

Contoh teladan yang baik

Baru 1 Tahun Peluk Islam, Mualaf OKU Lancar Hafaz Ayat Al-Quran Depan Mufti 3

Sumber : Mufti Wilayah Persekutuan

Baru 1 Tahun Peluk Islam, Mualaf OKU Lancar Hafaz Ayat Al-Quran Depan Mufti 4

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here