Home All Isu Semasa Kongsi Video Masakan, Suri Rumah Jadi Youtuber Kesukaan Ramai Raih Ribuan Tontonan

Kongsi Video Masakan, Suri Rumah Jadi Youtuber Kesukaan Ramai Raih Ribuan Tontonan

3232
4
Kongsi Video Masakan, Suri Rumah Jadi Youtuber Kesukaan Ramai Raih Ribuan Tontonan

Kongsi Video Masakan, Suri Rumah Jadi Youtuber Kesukaan Ramai Raih Ribuan Tontonan | Siapa sangka? Dengan hanya merakam video masakan bersama keluarga, seorang suri rumah kini sudah bergelar Youtuber yang sangat dikenali, apabila video yang dimuat naik mendapat ribuan tontonan daripada pelbagai lapisan masyarakat.

Dikenali sebagai Sugu Pavithra, kandungan video di saluran Youtube kebanyakkannya mengenai perkongsian resepi masakan dan aktiviti bersama keluarga.

Subscribers naik mencanak kerap kongsi resepi masakan

Mula berkongsi resepi masakan di Youtube sejak tiga bulan yang lalu, setakat ini saluran Youtube suri rumah itu naik mencanak, sehingga meraih 119K subscribers!

video masakan

Video masakan simple dan bersahaja

Jika kita lihat, cara penyampaian videonya sangat bersahaja, meskipun tanpa prop dan suntingan profesional, hanya dirakam menggunakan telefon pintar sahaja, tetapi setiap videonya mempunyai ribuan tontonan.

BACA: Cubaan YouTuber Kantoikan Bakal Tunang Rakan Dengan ‘Gold Digger Test’ Mendapat Pujian Netizen

Menggunakan kelebihan berbahasa Melayu dengan lancar, resepi Sugu antaranya cara memasak ikan talapia bakar, kari ketam dan sambal udang telah menjadi ikutan ramai.

Dapat pendapatan daripada Youtube

Malah, kini dia juga mampu meraih pendapatan daripada saluran Youtube, yang membayar untuk videonya dan juga pengiklanan.

Komen semua positif

Jika dapat diperhatikan di ruangan komen, video Sugu mempunyai peminat yang ramai dalam daripada pelbagai bangsa, yang mengikuti resepinya.

video masakan video masakan

Sejuk hati komen semua positif

video masakan video masakan

Dialog sangat jujur

video masakan Kongsi Video Masakan, Suri Rumah Jadi Youtuber Kesukaan Ramai Raih Ribuan Tontonan 1

Baik hati dan pembersih

Kongsi Video Masakan, Suri Rumah Jadi Youtuber Kesukaan Ramai Raih Ribuan Tontonan 2 Kongsi Video Masakan, Suri Rumah Jadi Youtuber Kesukaan Ramai Raih Ribuan Tontonan 3

Keep it up sis!

Kongsi Video Masakan, Suri Rumah Jadi Youtuber Kesukaan Ramai Raih Ribuan Tontonan 4 Kongsi Video Masakan, Suri Rumah Jadi Youtuber Kesukaan Ramai Raih Ribuan Tontonan 5

Terharu bila tengok komen semuanya positi, walaupun daripada video masakan sahaja Sugu telah berjaya memupuk semangat perpaduan dalam kalangan warganet.

Sumber : Sugu Pavithra

Baca Selanjutnya

Kongsi Video Masakan, Suri Rumah Jadi Youtuber Kesukaan Ramai Raih Ribuan Tontonan 6

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here