Home All Isu Semasa Tindakan Keluarga Nora Anne Saman The Dusun Resort Terima Kecaman Daripada Netizen

Tindakan Keluarga Nora Anne Saman The Dusun Resort Terima Kecaman Daripada Netizen

4154
0
saman

Kira-kira 5 bulan telah berlalu, berita kehilangan remaja warga Ireland yang bernama Nora Anne Quoirin telah menggemparkan Malaysia sehingga berita ini mendapat perhatian antarabangsa. Mayat Nora Anne telah berjaya ditemui selepas 10 hari dilaporkan hilang dari penginapannya di Dusun Resort dalam keadaan berbogel.

Terbaru, ibu bapa kepada Nora Anne itu tidak berpuas hati dan membuat keputusan untuk menyaman resort berkenaan atas alasan kecuaian.

Menurut laporan The Star, dalam tuntutan sivil Meabh dan Sebastian Quoirin, mereka mendakwa pengusaha The Dusun Resort iaitu Helen Marion Todd gagal dalam memastikan keselamatan premis tersebut.

saman

Ibu Bapa Nora Anne Failkan Saman Sivil

Difahamkan peguam Sankara Nair mewakili keluarga tersebut telah menfailkan saman sivil di Mahkamah Sesyen Seremban. Sebutan kes pertama akan didengar pada 21 Januari nanti.

Ibu bapa remaja malang tersebut menuntut ganti rugi khas sebanyak RM152,707.90 selain ganti rugi umum yang dinilai mahkamah sebanyak RM30,000

Berita ini ternyata mengundang kemarahan daripada netizen. Rata-rata netizen mengecam tindakan yang diambil oleh keluarga Nora tersebut.

Tindakan Keluarga Nora Anne Saman The Dusun Resort Terima Kecaman Daripada Netizen 1

Tindakan Keluarga Nora Anne Saman The Dusun Resort Terima Kecaman Daripada Netizen 2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here