Home Pengetahuan Bidaan Nombor Plat ‘SYG’ Kini Dibuka, Boleh Beli Untuk Yang Tersayang

Bidaan Nombor Plat ‘SYG’ Kini Dibuka, Boleh Beli Untuk Yang Tersayang

7856
0
Bidaan Nombor Plat ‘SYG’ Kini Dibuka, Boleh Beli Untuk Yang Tersayang

Bidaan Nombor Plat ‘SYG’ Kini Dibuka, Boleh Beli Untuk Yang Tersayang | Bagi sesetengah orang, nombor pendaftaran kereta atau lebih dikenali sebagai nombor plat tidak membawa apa-apa maksud tertentu. Asalkan ada nombor plat yang sah, cukup!

Namun bagi mereka yang gemarkan nombor plat unik, ada yang sanggup membuat bidaan nombor plat atau membeli nombor plat kegemaran dengan harga yang tinggi. Sebagai contoh nombor plat “Malaysia 1” dibeli dengan harga RRM1,111,111 oleh Aldi International Sdn Bhd pada 2018.

Bagi anda yang mahukan nombor plat unik, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah membuka bidaan nombor plat untuk siri nombor pendaftaran yang bermula dengan huruf ‘SYG’ hari ini.

Bidaan boleh dibuat melalui platform JPJeBid serendah RM300 untuk nombor biasa. Menerusi semakan kami di laman JPJeBID, nombor plat paling popular ‘SYG 1’ kini masih lagi berada pada harga RM20,000.

Bidaan Nombor Plat

‘SYG’ atau boleh diterjemahkan kepada ‘SAYANG’ mungkin boleh dihadiahkan kepada yang tersayang. Bayangkan beli kereta Audi, lepas itu ada terpampang nombor plat ‘SYG’, pasti membuatkan yang tersayang lebih sayang kepada pemberi!

Bidaan nombor plat ‘SYG’ ini dibuka pada harga bermula RM300 untuk nombor biasa, RM800 untuk nombor popular, RM3,000 untuk nombor menarik dan RM20,000 untuk nombor utama. Kenaikan bidaan minima pula adalah 5% daripada harga minima bidaan ini.

Mereka yang berminat untuk membuat bidaan boleh ke laman web JPJeBID. Pengguna perlu mendaftar terlebih dahulu sebelum menerima pautan pengaktifan menerusi emel. Kemudian anda boleh membuat carian nombor yang diminati bagi melihat jumlah terkini bidaan.

BACA: Misteri Dua Buah Kereta Yang Di Tinggalkan Berdebu Tebal Selama Lebih 6 Tahun Terjawab

Bidaan Nombor Plat ‘SYG’ Kini Dibuka, Boleh Beli Untuk Yang Tersayang 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here