Home All Isu Semasa “Bakti Buat Cikgu Aminah..” – Bekas Pelajar Berkumpul, Bantu Guru Kesayangan Sedang...

“Bakti Buat Cikgu Aminah..” – Bekas Pelajar Berkumpul, Bantu Guru Kesayangan Sedang Uzur

6844
1
Bakti Buat Cikgu Aminah – Bekas Pelajar Berkumpul, Bantu Guru Kesayangan Sedang Uzur

Mungkin ramai dalam kalangan kita tertanya-tanya, siapakah cikgu Aminah ini? Istimewanya dia, sehingga bekas pelajar yang sudah bertahun-tahun meninggalkan zaman sekolah sanggup datang mencarinya untuk menabur bakti.

Menerusi hantaran Facebook, Mawaddah MN, yang merupakan salah seorang kepada bekas pelajar cikgu bernama Aminah ini, berkongsi kisah dia serta rakan-rakan yang lain berkongsi dana bagi guru kesayangan mereka sedang sakit.

Sayang pada cikgu Aminah tanpa syarat


Difahamkan, kesemua mereka adalah bekas pelajar SPM tahun 1990-an. Selepas mendapat tahu mengenai keadaan cikgu wanita tersebut, mereka semua bersama-sama menyediakan segala bantuan perubatan yang baru sahaja keluar dari hospital.

Ini bukti kasih dan sayang yang tidak bertepi. Tanpa syarat. Tanpa paksaan. Hadir dari jiwa suci yang benar-benar tulus…

Posted by Mawaddah MN on Monday, April 13, 2020

Bakti buat guru yang tidak pernah jemu mendidik

Tambah Mawaddah, dia meluahkan rasa terharu melihat rakan-rakannya tidak yang dekat atau jauh, berkerjasama untuk memastikan cikgu yang tidak jemu mendidik mereka berada dalam keadaan sihat dan selesa.

Bakti Buat Cikgu Aminah – Bekas Pelajar Berkumpul, Bantu Guru Kesayangan Sedang Uzur

Segala bakti ini adalah untuk membalas jasa guru yang tidak pernah berputus asa memberikan teladan baik dan mengabdikan dirinya untuk mendidik anak bangsa.

Sumber : Mawaddah MN

Baca Selanjutnya
“Bakti Buat Cikgu Aminah..” – Bekas Pelajar Berkumpul, Bantu Guru Kesayangan Sedang Uzur 1

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here